O mare amenințare se apropie de Wattpad și de întreaga lume de fanfictions! Poveștile mizerabile!

Ei bine, da, după demolarea a prea multora fanfiction oribile în italiană, am decis să începem o nouă colecție de recenzii în limba română, la propunerea lui Nakazaru și datorită contribuției sale fundamentale la traducere. De fapt, orori precum “Dark” și “Danger” au fost, de asemenea, traduse și în această limbă, deși, prin urmare, publicul român merită să știe cum și de ce acestea sunt atăt de teribile!

Poate că este mai bine să oferim căteva explicații pentru cititorii care nu sunt italieni. Numele meu este Evgenij, și, împreună cu prietenul meu fanwriter91, am creat în 2017 un blog care a fost inițial dedicat pentru acelor teribile fanfictions care au fost încălcat regulile site-ului italian EFP. Aceste povești erau pline de  plagiat, trolling, sexism, șovinism masculin, apologii de violuri și alte infracțiuni. Aceste povești lipsesc de respect față de adevăratele victime a hărțuirei, de auto-vătămare și de violență; conținănd urâciuni care au modificat realitatea istorică și multe altele.

De atunci, foarte mulți recenzori s-au alăturat grupului nostru: cam douăzeci dintre noi acum publică recenziile lor despre fanfiction îngrozitoare aici, împărtășind diferite observații despre multe teme tratate fără respect.

Am fost deja auzit de Wattpad atunci, deși mai ales într-un mod negativ, pentru că e aici unde “cărți” oribile ca After au fost publicate pentru prima dată și au început să fie populare. În plus, am observat că autorii italieni (ale cărora “cărți” sunt fanfictions nespus de îngrozitoare) au început să mute “capodoperele” lor pe această platformă, în căutarea unor oportunități mai bune pentru a obține opinii, voturi și comentarii entuziaste scrise într-o italiană jalnică.

După unele ezitări, datorită sprijinului unor recenzori italieni și a cititorilor prezenți mai mult aici pe Wattpad, care au început să-mi raporteze despre fanfiction-urile oribile prezente pe această platformă (prea multe!), grupul meu a decis să aibă grijă și de poveștile atroce de pe Wattpad. Toate acestea se întâmplaseră spre sfârșitul anului 2017, iar de atunci am demolat un număr mare de fanficții dezgustătoare care conțin niveluri inacceptabile de șovinism masculin și sexism, cultura violului, rasism, fascism și așa mai departe.

Cum am menționat mai devreme, am observat că o parte substanțială din astfel de povestiri nu era originală, dar este mai de fapt traducerea ale fanfiction-elor scrise în engleză. Prin urmare, era firesc să ne întrebăm dacă astfel de fanfictions nu au fost traduse și în alte limbi: datorită sugestiei lui Nakazaru, am descoperit existența versiunilor românești ale poveștilor “Dark“, “Danger” și altelor fanficțiuni oribile. Prin urmare, am decis să traducem recenziile noastre și în această limbă.

Cum întotdeauna am făcut, vom respecta codul de conduită lui Wattpad: nu vom permite niciodată ca un autor să fie agresat sau hărțuit; cu toate acestea, vom fi decisivi în condamnarea noastră a tot felul de mesaje șoviniste, sexiste, homofobe, rasiste sau fasciste.

În orice caz, așa cum este obiceiul nostru, recenziile vor fi condimentate cu umor și sarcasm, astfel încât sper că va fi, de asemenea, loc pentru câteva râsete.

Ne vedem curând,

Evgenij


Latest article

“Dark” (Răul se apropie!) – Prima parte

Povestea foarte originală a unui Harry Styles violent și agresiv care terorizează protagonista feminină, o hărțuiește în mod repetat și o forțează să iasă cu el. Cu toate acestea, nu vă faceți griji: el este cool, și așa va fi iertat fără nici un motiv. Una dintre primele fanfiction oribile de acest gen, și marea noastră provocare!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...