O mare amenințare se apropie de Wattpad și de întreaga lume de fanfictions! Poveștile mizerabile!

Ei bine, da, după demolarea a prea multora fanfiction oribile în italiană, am decis să începem o nouă colecție de recenzii în limba română, la propunerea lui Nakazaru și datorită contribuției sale fundamentale la traducere. De fapt, orori precum “Dark” și “Danger” au fost, de asemenea, traduse și în această limbă, deși, prin urmare, publicul român merită să știe cum și de ce acestea sunt atăt de teribile!

Poate că este mai bine să oferim căteva explicații pentru cititorii care nu sunt italieni. Numele meu este Evgenij, și, împreună cu prietenul meu fanwriter91, am creat în 2017 un blog care a fost inițial dedicat pentru acelor teribile fanfictions care au fost încălcat regulile site-ului italian EFP. Aceste povești erau pline de  plagiat, trolling, sexism, șovinism masculin, apologii de violuri și alte infracțiuni. Aceste povești lipsesc de respect față de adevăratele victime a hărțuirei, de auto-vătămare și de violență; conținănd urâciuni care au modificat realitatea istorică și multe altele.

De atunci, foarte mulți recenzori s-au alăturat grupului nostru: cam douăzeci dintre noi acum publică recenziile lor despre fanfiction îngrozitoare aici, împărtășind diferite observații despre multe teme tratate fără respect.

Am fost deja auzit de Wattpad atunci, deși mai ales într-un mod negativ, pentru că acolo unde “cărți” oribile ca After au fost publicate pentru prima dată și au început să fie populare. În plus, am observat că autorii italieni (ale cărora “cărți” sunt fanfictions nespus de îngrozitoare) au început să mute “capodoperele” lor pe acea platformă, în căutarea unor oportunități mai bune pentru a obține opinii, voturi și comentarii entuziaste scrise într-o italiană jalnică.

După unele ezitări, datorită sprijinului unor recenzori italieni și a cititorilor prezenți mai mult pe Wattpad, care au început să-mi raporteze despre fanfiction-urile oribile prezente pe platformă respectivă (prea multe!), grupul meu a decis să aibă grijă și de poveștile atroce de pe Wattpad. Toate acestea se întâmplaseră spre sfârșitul anului 2017, iar de atunci am demolat un număr mare de fanficții dezgustătoare care conțin niveluri inacceptabile de șovinism masculin și sexism, cultura violului, rasism, fascism și așa mai departe.

Cum am menționat mai devreme, am observat că o parte substanțială din astfel de povestiri nu era originală, dar este mai de fapt traducerea ale fanfiction-elor scrise în engleză. Prin urmare, era firesc să ne întrebăm dacă astfel de fanfictions nu au fost traduse și în alte limbi: datorită sugestiei lui Nakazaru, am descoperit existența versiunilor românești ale poveștilor “Dark“, “Danger” și altelor fanficțiuni oribile. Prin urmare, am decis să traducem recenziile noastre și în această limbă.

Cum întotdeauna am făcut, vom respecta codul de conduită lui Wattpad: nu vom permite niciodată ca un autor să fie agresat sau hărțuit; cu toate acestea, vom fi decisivi în condamnarea noastră a tot felul de mesaje șoviniste, sexiste, homofobe, rasiste sau fasciste.

În orice caz, așa cum este obiceiul nostru, recenziile vor fi condimentate cu umor și sarcasm, astfel încât sper că va fi, de asemenea, loc pentru câteva râsete.

Ne vedem curând,

Evgenij


  • Train De Vie – Trenul vieții
    Au zburat camarazii noștri, au zburat agățați de o stea galbenă, târâți de un vânt furibund. Aveau teroare în ochi. Păsările zburau și nu se mai întorceau niciodată. Soarele s-a stins, iar stelele nu au mai apărut. Doar nori negri și foc.

Lascia un commento