Cum?

Aici vom reviziona povești atroce subliniind fără nici o milă defectele narative, mesajele greșite, apologiile de crimă și încălcările ale regulamentului. Totul va fi condimentat cu sarcasm sau cu furie reală, în funcție de gravitatea subiectului.

Acest lucru trebuie, desigur, să se facă în conformitate cu regulile site-ului Wattpad, altfel am cădea imediat în contradicție. În acest scop, voi raporta aici partea din istrucțiunile relative conținuturilor care se ocupă de recenziile poveștilor a altor utilizători “:

Vorbind despre alții:

Împărtășirea părerilor despre povestiri și calitatea sau stilul de scriere este în regulă. Ne propunem să creăm o comunitate sigură pentru toată lumea pe Wattpad, deci fiți amabili și respectoși. Vă rugăm să tratați pe ceilalți așa cum doriți să fiți tratați, astfel încât să nu publicați conținut care:

  • Atacă și răspândește ură împotriva unui utilizator doar din motive personale.
  • Dezvăluie orice informație de identificare personală a altei persoane, inclusiv mesaje private, fotografii / videoclipuri.
  • Datorită naturii fictive a povestirilor și a șanselor ca numele reale să fie folosite printr-o coincidență, nu suntem în măsură să eliminăm o lucrare pentru că are același nume sau nume similar cu o persoană reală. Doar dacă există informații suplimentare de identificare, cum ar fi orașul în care vă aflați sau locul de muncă / școala, există o încălcare a regulamentului nostru privind conținutul.
  • Promovează activ violența sau ura. De asemenea, este strict interzisă promovarea urii pe motive de rasă, etnie, religie, dizabilitate, sex, vârstă, orientare sexuală, conținut care este destinat să intimideze, să amenințe sau să îi hărțuiască pe alții.
  • Expresiile generale ale opiniilor sunt permise, dar nu pot fi de natură violentă sau să încurajeze pe alții să atace membrii comunității Wattpad.

Dacă vreți să aflați mai multe despre regulamentul lui Wattpad, puteți utiliza link-ul acesta:

https://www.wattpad.com/152659518-ghidul-t%C4%83u-wattpad-ghid-de-con%C8%9Binut-content

Prin urmare, este clar că evaluările noastre critice sunt, de asemenea, în deplină conformitate cu normele lui Wattpad și că, după cum este scris mai sus, este corect să criticăm poveștile care încalcă regulamentul sau efectuază mesaje dăunătoare. Pe de altă parte, bullying-ul nu este acceptabil și, prin urmare, nu va fi niciodată necesar să atacăm autorii acestor fanfictions.

Acesta este motivul pentru care mă adresez vouă cititorilor: aici nu vrem și nu trebuie să ofensăm pe nimeni. Este permis să comunicăm unui autor opinia noastră în privirea povestei sale, să enumerăm toate inconsecvențele, defectele logice, găurile narative, mesajele negative, stereotipurile și așa mai departe.  Exact asta vrem să facem.

Pe de altă parte, nu este permis în nici un fel să insultăm autorul / autoarea: este complet inutil și contraproductiv. Nu vrem să fim bătăuși virtuali, ci să ne opunem prostiilor online: singura modalitate de a face acest lucru nu este să te cobori la nivelul lor, deși să fii precis și neobosit. Acest lucru este valabil și pentru comentarii. Pe de altă parte, marea majoritate a poveștilor au diferite femei care sunt umilite în mod constant, iar autoarele (de multe ori) sunt femei: să le insultăm ar însemna să facem exact ceea ce vrem să împiedicăm, nu-i așa?

Deci, ceea ce trebuie să utilizăm aici sunt bunul simț și educația: cu primul domolim poveștile, cu a doua nu ne coborâm la nivelul acestora.

De ce?

Această întrebare trebuie citită în două moduri diferite.

Pe de o parte, înseamnă: de ce să revizuim astfel de povești oribile? Răspunsul este simplu: pentru a găsi aliați în lupta împotriva acestor urâțenii. Multe dintre aceste povestiri sunt comentate doar de către fani înrăiți, și nu există nimeni care să îndrăznească să menționeze absurditățile sau atrocitățile lor (să nu mai vorbim să le raporteze atunci când este necesar). Noi credem că poveștile care diminuează demnitatea femeilor sau gravitatea violului nu ar trebui să existe, deoarece sunt periculoase pentru viața socială. Fără exagerare, nu ar trebui să existe nici un fel de glumă despre aceste probleme grave. Deci, vrem să fim mai mulți pentru a lupta împotriva acestora într-un mod mai eficient.

Pe de altă parte, m-am întrebat întotdeauna de ce sunt scrise: ce au în cap autorii sau autoarele? Sunt cu adevărat convinși că violul este începutul natural al unei povești de dragoste? Sau că modelul pozitiv pentru băieți ar trebui să fie un curvar nemernic iar pentru fete fata timidă și neajutorată? Dacă da, suntem în necaz, pentru că acest mod de a vedea lucrurile ne duce înapoi zeci de ani și ne face să uităm toate realizările obținute din ’68. Pe de altă parte, ei nu pot observa gravitatea mesajelor care, neintenționat, poveștile lor transmit: atunci tot mai mult acești autori trebuie să fie avertizați de această problemă.

În concluzie, cred că din povestirile acestea vom vedea de toate culorile. Și că ne vom distra, dacă și voi cititorilor sunteți, de asemenea, într-un fel iubitori de trash!

Pe curând,

Evgenij

Lascia un commento